Benieuwd naar onze werkzaamheden? Neem dan hier een kijkje. Regelmatig plaatsen wij nieuwe verhalen en foto's. 

 

Vaste projecten

Naast vele op zichzelf staande opdrachten hebben wij ook langlopende projecten. Zo beheren wij ook meerdere objecten, zoals winkelcentra, kantoren en een luxe wooncomplex. Tegenwoordig heeft dat de indrukwekkende term Facility Management, oftewel gebouwbeheer, schoonmaakonderhoud, technisch onderhoud, afvalbeheer, bewaking en beveiliging, beheer brandmeldinstallatie en sprinklerinstallatie en andere ondersteunende diensten. Hiermee is NH Facilitair meer dan een schoonmaakbedrijf alleen. Wij verzorgen een complete service voor beheersmaatschappijen en eigenaren. Dit bespaart geld omdat er geen losse contracten meer hoeven te worden afgesloten voor verschillende onderdelen. Dit voordeel vloeit door naar de huurders van de complexen. Winkeliers en/of huurders hebben op hun beurt één of twee vaste gezichten op hun complex waar ze naar toe kunnen met vragen, klachten of onderhoudsverzoeken. 

Leegruimen ketelhuis

Vroeger, toen gas nog vrijwel niks kostte, werd dit winkelcentrum warmgestookt met deze gigantische installatie. Inmiddels is dit uiteraard achterhaald en stonden de karkassen afgekoppeld en werkeloos deze ruimte bezet te houden. NH Facilitair verzorgde in opdracht van de beheersmaatschappij de demontage, afvoer en oplevering van deze ruimte.

Ongeval in huis, bloedvlekken verwijderen

Deze situatie zien wij vaker. Een ouder persoon gebruikt bloedverdunners en komt lelijk ten val. Door de medicatie lukt het niet direct om het bloeden te stelpen, en in de paniek ontstaat er soms een heel spoor door de woning. Gelukkig hoeft het tapijt of bankbekleding niet direct te worden afgeschreven. Met onze specialistische reinigingsmiddelen en onze tapijtreinigingsmachine konden wij deze bewoonster en haar dochter geweldig helpen.  

Verwijderen bloed in tapijt, eerst voorbehandelen met enzymenkiller
Bloed verwijderen uit tapijt, truckmount methofe
Bloed verwijderen uit tapijt

Winkelruimte ontruimen en schoon opleveren

Een bekende winkelketen is in 2023 failliet gegaan. Ook dit filiaal in Beverwijk heeft zijn deuren moeten sluiten. Personeel moest voorraad van waarde inpakken en meenemen, maar er bleef in alle ruimtes nog veel achter. De beheersmaatschappij van dit winkelcentrum gunde ons de opdracht om het pand verder leeg te ruimen en schoon op te leveren. Met een buitentemperatuur van 30°C was dit een pittige klus. Met dank aan de naastgelegen snackbar die ons liefdevol kwam voorzien van koude blikjes cola!

Spoedgeval, tuin leegruimen van huurwoning

In ons werk zien wij regelmatig mensen die hulp nodig hebben met een uit de hand gelopen woonsituatie. Soms schakelen hun naasten ons in, soms doet een wijkopzichter van de woningbouw dit. Bij deze situatie was de bewoonster al herplaatst, maar was er sprake van een behoorlijke hoeveelheid achtergebleven afval en achterstallig onderhoud. Ook was er sprake van overlast van ongedierte. NH Facilitair heeft met spoed de initiële opruimwerkzaamheden verricht om verder bezoek van ongedierte te ontmoedigen.  

Overlast bewoners Heemskerk Woon op Maat
Rattenplaag Heemskerk
Leegruimen tuin Heemskerk

Duivenkolonie in Lelystad

In een groot winkelgebied in Lelystad was deze bovenverdieping al jaren verlaten. Er lagen op een groot gedeelte van de vloer verlijmde tapijttegels. De ruimte was niet goed afgesloten, waardoor honderden duiven zich konden vestigen en de ruimte konden vervuilen. Met inzet van personeel, extra zzp'ers en een asbestsaneerder werd er groots ingezet om de ruimte leeg te ruimen, de tapijttegels te verwijderen en alles schoon te maken. Vervolgens zijn alle gaten en kieren gedicht om de duiven voorgoed buiten te sluiten. 

Bewoonbaar maken eigen woning

In dit verhaal was er zeker geen sprake van onwil, maar des te meer van onmacht en gebrek aan routine en zelfstandigheid. We hebben de bewoner een frisse start gegeven en vervolgens is er ingezet op begeleiding om herhaling in de toekomst te voorkomen. 

Leegruimen winkelpand

Een zelfstandig ondernemer met een lange bestaansgeschiedenis moest stoppen met diens zaak. Helaas bleek er in al die jaren een behoorlijke verzameling in het magazijn te zijn ontstaan. Ook voor dit soort eenmalige opdrachten bent u bij NH Facilitair aan het juist adres.

Waterschade na extreme regenval bij de BCC in Beverwijk

Wij kregen vrij laat in de middag een telefoontje van één van onze opdrachtgevers dat een locatie van hun, normaliter niet in ons beheer, te kampen had met een ondergelopen winkelvloer na extreme regenval. De vraag of wij met spoed deze situatie konden komen oplossen werd door ons bevestigend beantwoord. Het is nachtwerk geworden, maar dankzij de inzet van mankracht, waterzuigers en onze tapijtreinigingsmachines zag de vloer de volgende ochtend er weer top uit. 

Diepreiniging garagevloer

NH Facilitair heeft deze garagevloer volledig mogen diepreinigen in opdracht van een VvE. Volgens de voorzitter van de VvE was de vloer minimaal 5 tinten lichter.  Al met al een bevredigende klus.

Corona en bijbehorende maatregelen.

Op 24 oktober 2020 zijn wij gestart met het aanbrengen van belijning in Winkelcentrum Wijkerbaan, in opdracht van de beheersmaatschappij. Op 26 oktober ronden wij af met het aanbrengen van pijlen die de looprichting benadrukken.

Met deze aanpassingen hopen wij het winkelend publiek op een veilige manier te kunnen begeleiden tijdens het bezoek aan het winkelcentrum. Met het oog op het komende seizoen vol feestdagen is het van groot belang dat iedereen zijn/haar boodschappen op een verantwoorde manier kan doen. De komende weken zal de huidige indeling worden beoordeeld op functionaliteit en werkbaarheid. Eventuele aanpassingen kunnen dan voor de drukste periode van het jaar worden nog uitgevoerd.

Onkruid verwijderen parkeerterrein Alkmaar

Deze parkeerplaats had flink last van onkruid. Door de inzet van een onkruidborstelmachine ziet het parkeerterrein er weer keurig uit.

Periodieke reiniging Winkelcentrum Wijkerbaan

Sinds 2018 zijn wij in het bezit van een eigen hoogwerker. Hiermee stijgt ons werk naar grote hoogten!

Afscheidscadeautje van een stagiair. 

Ook op zoek naar een stageplaats? En heb je geen zin in standaard werk, waarbij je vooral leert hoe je koffie moet zetten? Neem dan contact op met ons. Je leert natuurlijk veel over schoonmaakwerk en glasbewassing, maar ook over aanvullende taken zoals het beheer van sprinkler- en brandmeldinstallaties, tapijtreiniging, communicatie met klanten én opdrachtgevers, huismeesterschap, decoratie en nog véél meer.

Stage lopen bij schoonmaakbedrijf NH Facilitair

Schoonmaakonderhoud & glasbewassing

Osmosezuiver water voor een streeploos glasoppervlak. 
Osmosewater (gedemineraliseerd water) heeft een zeer oplossend vermogen, waardoor vrijwel alle vervuiling loslaat en een schoon, streeploos oppervlak achterblijft. Osmosewater bevat géén kalk, mineralen of andere residuen, waardoor glasbewassing mogelijk wordt zonder zemen! Water zonder mineralen blijft namelijk niet aan het oppervlak kleven, met andere woorden: geen vlekken van druppels. Met onze installatie kunnen we sproeien (in geval van zeer ernstige vervuiling ook met reinigingsmiddel) borstelen en naspoelen. Omdat de installatie in al onze bussen kan worden geplaatst, zijn wij zeer mobiel en vrijwel overal inzetbaar. Door het lange telescoopsysteem is het mogelijk om meerdere verdiepingen te reinigen. Maar ook grotere hoogtes zijn geen probleem dankzij onze eigen hoogwerker.
Met een speciaal ontwikkelde zachte borstel kunnen we samen met de ramen ook uw kozijnen en gevelbeplating  reinigen.  

 

Natuurlijk is dit systeem niet overal inzetbaar. Daarom zijn wij ook nog steeds zeer bedreven in het "ouderwetse lapwerk."

Huisontruiming

Dhr. "D" was een bejaarde heer met zowel fysieke als mentale problemen. Dit uitte zich in de onmacht om het huis schoon te houden. Tevens had meneer een verzameldrang, en veel moeite om afstand te doen van zaken. NH Facilitair heeft de woning ontruimt en schoon opgeleverd aan de woningbouwvereniging.

Hier volgt een reportage van voor, tijdens en na de ontruiming en schoonmaak.

Let op: De volgende foto's kunnen als schokkend worden ervaren.

Assistentie bij verhuizing, ontruiming

Mevr. "B" was een oudere dame die probeerde zelfstandig haar omvangrijke verzamelingen te verhuizen naar een nieuwe woning, maar daar wegens gezondheidsklachten niet in slaagde. NH Facilitair heeft geholpen met het verhuizen, leegruimen en schoonmaken van de oude woning. 

Hier volgt een reportage van de werkzaamheden. Zaken die niet mee hoefden naar de nieuwe woning zijn gerecycled of geschonken aan de kringloopwinkel.